Fimar Балкан

Фимар Балкан Македонија започна со работа во 2016 година. Годишниот производствен капацитет на нашата компанија надмина 100 илјади тони за кратко време.

НАШИТЕ ПРОИЗВОДИ

за нас

Фимар холдинг

Фимар Балкан Македонија започна со работа во 2016 година. Годишниот капацитет на производство на нашата компанија надмина 100 илјади тони за кратко време. Со цел ефикасно управување со едно од најважните подземни богатства на Македонија, Фимар Балкан направи значителни инвестиции со цел да управува со технолошки напредна производна линија на најеколошки начин. По зголемената побарувачка за камења именувани како „Балкан Вајт“, нашата компанија направи уште една важна инвестиција и го пушти во употреба нашиот втор каменолом во 2018 година. Повеќе од 95 проценти од нашето производство се извезува во широк спектар на земји, вклучувајќи ги Кина и Индија, Италија и Шпанија. Решителноста на Фимар Балкан да придонесе кон нејзината надворешно-трговска размена со поддршка на извозот на земјата, обезбедувајќи нови можности за работа за македонскиот народ непрекинато продолжува. За да се постигнат овие цели, раководството и тимот на Фимар Балкан работат нон-стоп за да го направат македонскиот мермер светски познат бренд.